Потписан споразум између града Крагујевца и Арсенал феста – познат датум одржавања фестивала

Крагујевац – „Арсенал фест“ ће се и даље одржавати искључиво и само на територији Града Крагујевца, што су данашњим потписивањем Споразума потврдили градоначелник Крагујевца Никола Дашић и заступник Удружења „Арсенал фест“ Зоран Вуловић.

Тиме смо ставили тачку на приче о томе да Арсенал фест одлази из Крагујевца, рекао је градоначелник Никола Дашић, истичући изузетну сарадњу са Зораном Вуловићем који ниједног тренутка није имао такву идеју нити је она икада постојала. Арсенал фест израстао је у Крагујевцу, Крагујевчани су покренули читаву идеју а сам назив „Арсенал фест“ проистиче из назива културно – историјског локалитета Кнежевог арсенала. Споразумом је дефинисано да се назив „арсенал“ не може употребити без претходне сагласности обе стране чиме смо заштитили име „Арсенал феста“ и потврдили да је овај музички фестивал свој на своме и да нема потребу да мења домаћина, поручио је градоначелник Дашић.

Овај Споразум је доказ одличне сарадње града Крагујевца и Арсенал феста која траје већ 13 година и потврда да ћемо је у будућности још више продубити и побољшати, казао је Зоран Вуловић, заступник Удружења „Арсенал фест“. Ове године Арсенал фест, подсетио је он, имао је преко 40 000 посетилаца, извођаче из 16 земаља света и преко 60 уметника, што говори да је постао интернационални музички фестивал – место где и публика и извођачи долазе из целог света.

У Војно техничком заводу у Крагујевцу, 1884. године засијала је прва сијалица на Балкану и управо због тога следећи Арсенал фест ће бити у знаку светла и добре музике. Поносни на то што на истом месту где је кренула светлост на Балкану креће и нови Арсенал фест 14. по реду који ће славити паљење светла на Балкану. Карте се у продају пуштају 27. октобра, а 14. Арсенал фест одржаће се од 27-29. јуна 2024.године, најавио је Вуловић.

Арсенал фест, који се традиционално од 2011.године одржава на Кнежевом арсеналу, јединственом амбијенталном комплексу у Србији и Европи, постао је неизоставни део културног миљеа Града, по коме се Крагујевац препознаје на културној мапи наше земље, а ван ње и као фестивалски град.

Као музички догађај који се мора посетити, Арсенал фест је свој јединствени углед и статус међу осталим фестивалима изградио, окупљајући из године у године пажљиво биране извођаче из Србије, земаља региона и света. Аутентичан културно историјски амбијент у коме се одржава, извођачи одређених музичких праваца и публика која га посећује учинили су да „Арсенал фест“ постане бренд и део културног идентитета града Крагујевца.

ФОТО: Арсенал фест

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up