Потписани уговори између Фондације „Ана и Владе Дивац“ и локалних самоуправа у пројекту подршке младим пољопривредницима

Пожега – У  Пожеги су данас потписани уговори између Фондације „Ана и Владе Дивац“ и локалних самоуправа  које су партнери у пројекту подршке младим пољопривредницима- ученицима Средње пољопривредне школе „Љубо Мићић“. За пет година, како се на овај начин подстичу и помажу млади да наставе живот на селу, пројекат је напредовао,  па је прошле године достигао рекордан износ донираних средстава.  Састанку  у Пожеги који је организован ради потписивања првих уговора за наредну годину присуствовали су и представници нових општина које су изразиле спремност да се у овај пројекат  укључе. Урош Делић из Фондације „Ана и Владе Дивац“ каже да му је веома драго што је у пројекат сада укључено 6 локалних самоуправа и што су уговори потписани на три године што ће пројекту дати додатну сигурност.

Међу  новим  партнерима  од  ове  године  је  и  USAID-ов  пројекат  „Велика мала привреда“. Оснивање фонда за младе пољопривреднике је једна од њихових првих активности, каже Ивана Божић, менаџерка за развој људских капацитета и инклузију на пројекту.

На данашњем састанку потписани су уговори са градом Ужицем и општинама Горњи Милановац и  Пожега за наредне три године.
Тиме се постиже сигурност у континуитету пројекта што пожешкој општини и није било потребно,  јер  је Пожега од прве године била поуздан партнер, а то ће бити  и убудуће, изјавио је Радоица Бурлић, члан општинског већа задужен за пољопривреду.

Поред  потписника  уговора  за  наредне  три  године,  на  састанку  били  и  представници  општине  Ариље која  је већ  укључена у  пројекат, као и општина  Ивањица и Чајетина које су заинтересоване за  прикључење .

Пројекат подршке младим пољопривредницима који је почео потписивањем уговора, биће реализован у другој половини ове школске године са идејом да први кораци буду начињени већ од јануара месеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up