Повећан број ковид пацијената у пожешком Дому здравља

Пожега – У пожешком Дому здравља опремљене су три ковид амбуланте, како пацијенти који долазе на преглед не би дуго чекали. Цео средњи део зграде је намењен за преглед особа са симптомима ковида, а улаз је могућ и са предње и са задње стране Дома здравља. Амбуланте раде од 7 до 20 сати, а уз помоћ Војске Србије постављени су и шатори где Пожежани који чекају могу да се склоне од сунца или кише.

Последњих дана у овим амбулантама дневно се прегледа између 30 и 40 пацијената. Директорица Дома здравља др Вера Матовић каже да тренутно има довољно свих врста тестова, а да уобичајена процедура подразумева преглед лекара, лабораторијску анализу крви и ренгенско снимање плућа. Пацијенти са блажом клиничком сликом се са прописаном терапијом враћају кући, а они са тежом, у зависности од резултата теста, се упућују у ужичку болницу или у болницу на Савинцу.

По речима др Матовић све остале службе у Дому здравља Пожега раде по устаљеном распореду, уз примену свих неопходних мера заштите од коронавируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up