Повећан број пацијената са симптомима сличним групу

Пожега – Вирус грипа изолован је на подручју Војводије и Београда. У нашем крају још нема званичне потврде о његовом присуству, али повећан број пацијената са симптомима сличним групу наводе на сумњу да је ипак ту. У пожешком Дому здравља највећи број оболелих је регистрован на дечјем одељењу. Директорица ове установе Татјана Несторовић каже да су у питању углавном вирусне респираторне инфекције праћене температуром.

“Имамо пораст респираторних инфекција. Дакле инфекција које иду уз слињење, шмркљање, кашљање, јако високе температуре које трају од три до пет дана. То имамо посебно код деце. Код поједине се појави и повраћање и пропратно пролив и малаксалост. То је нешто што по клиничкој слици личи на вирус грипа”, каже докторка.

Уколико се ради о детету старијем од четири месеца, које нема хроничних болести и чије је опште стање добро, није неопходно журити код педијатра. Детету давати што више течности, прилагодити исхрану и по потреби спуштати температуру. Ако се стање не побољша ни након пар дана неопходно  је дете довести на преглед, саветује др Несторовић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник