Повећана издвајања за уређење путне инфраструктуре у Ариљу

Ариље – Општина Ариље током прошле године одвојила је велика средства за уређење путне инфраструктуре како у граду тако и на сеоском подручју. И овогодишњи буџет предвидео је значајна улагања у саобраћајнице, већ у старту то је око 100 милиона динара. Председник општине Ариље Предраг Маслар каже да су до сада на основу категоризације путева по месним заједницама вршили расподелу учешћа у финасирању радова. Од ове године, нема категоризације већ је критеријум дужина пута. До 1000 метара путног правца грађани и општина финасирају у односи 1:2, преко 1000 метара 1:3. Од капиталних инвестиција у 2023. Маслар издваја изградњу вртића у Латвици и реконструкцију постојећег вртића у граду. Једна од жеља грађана је и реконструкција главне улице за коју се завршава пројекат, а део новца се очекује од Републике.

„Што се тиче главне улице требало би пројекат да буде готов за једно месец дана комплет. Ту имамо, пре свих ових дешавања, нека обећања од председника Републике да ћемо добити један добар део новца за изградњу главне улице и још једне улице. Такође, завршавамо парцелацију за изградњу дечјег вртића, односно реконструкцију. Ми већ имамо дечји вртић у граду, а сада је реконструкција уз помоћ Светске банке где смо на завршним корацима да добијемо новац.
И оно што нас очекује и што бих ја искрено највише и волео да већ једном почне реализација, то је изградња вртића у Латвици. Ми смо за изградњу тог вртића добили од кинеске амбасаде
6 540 000 и један део средстава ћемо издвојити ове године, пројекат је при крају и ја се искрено надам да ћемо бар грубе радове завршити до краја године“, најављује Маслар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up