Повратак „Будимке“

Пожега – Фабрика „Будимка“ поново ради и то је велики успех за Србију, рекао је данас председник Србије Александар Вучић.
Он је током обиласка „Будимкe“ пожелео успех новим власницима, породици Марковић и истакао да је „Будимка“ симбол нашег опоравка, односно дизањa Србије као феникса из пепела.

Нови власници у „Будимку“, некадашњег гиганта у преради воћа и поврћа, до сада су уложили преко 5 милиона евра. На листи производа „нове Будимке“ наћи ће се око 50 артикала који ће се, осим на домаће тржиште, пласирати и у иностранство. Тренутно је запослено око 50 радника, а у наредних годину дана та бројка ће бити удвостручена.

Александар Марковић, директор „Будимке“, истакао је на отварању да је у претходних пет месеци урађен велики посао у овој фабрици: изграђена је нова инфраструктура, реконструисано је преко
18 000м2 производног, пословног и складишног простора и инсталирана најсавременија опрема. Према његовим најавама до 20. јуна са радом ће почети и хладњача намењана за откуп и складиштење воћа.

Данас су, на отварању „Будимке“, потписани и споразуми о кооперацији са првим пољопривредним произвођачима из наше општине. Са циљем обезбеђења нових кадрова између фабрике „Будимка“ и Средње пољопривредне школе “Љубо Мићић” потписан је и уговор о пословној сарадњи на едукацији и образовању ученика на смеровима прехрамбени техничар и оператер прехрамбене опреме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник