Пожега без воде у четвртак

Пожега – Због радова на доградњи водоводне мреже сутра ће градско подручје Пожеге остати без воде. Славине ће бити суве у периоду од 9 до 15 сати. Миљанка Филиповић из ЈКП “Наш дом“ каже да су разлог прекида у водоснабдевању завршни радови на централном градском водоводном прстену. Он омогућава да у случају квара на водоводној мрежи без воде не остаје цео град већ ће моћи да се искључује по деловима.

Из ЈКП подсећају и да се данас обележава Светски дан вода који је ове године посвећен позиву да се убрзају промене које ће допринети унапређењу доступности воде за пиће што већем броју људи. Захваљујући ангажовању комуналног предузећа, али и самих мештана ускоро ће рзавска вода стући и до Доње Добриње и Честобродице. У плану је проширење мреже и на Тучково и Јелен До.

“То је још једна велика инвестиција. Пројекат је завршен и то је планирано у овој години. Ми увек кажемо да имамо негде око 80 % изграђене мреже на територији општине Пожега, а ове године можемо да кажемо да чак 95 % мреже ће бити изграђено. Доња Добриња и Честобродица су следећи за прикључење на наш рзавски цевовод. Наши радници су активно сваки дна на терену и радимо на прикључењу корисника на мрежу, а након тога биће и пуштање целокупне мреже. Доста посла се завршава сваки дан и корисници су схватили да морају завршити своје шахте и своја мерна места, тако да све то иде у добром правцу. Ми настављамо радове и на секундарној и на главној мрежи у Лорету, Папратишту, Табановићима и Средњој Добрињи. То паралелно иде са свим овим радовима, тако да нам је циљ да завршимо све радове што пре”, каже Миљанка Филиповић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up