Пожега домаћин квалификацвионих турнира у оквиру Спортских игара младих

Пожега – Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства. Циљ Спортских игара младих је окупљање што већег броја деце и младих како би, они на којима свет остаје, дружењем кроз спорт и забаву, заједно са младима из региона развијали своје друштвене вредности чиме би избегли бреме данашњице која у великој мери има негативни тренд дроге, насиља и свих врста интолеранције казао је гостујући у нашем јутарњем програму Бранко Симовић, општински већник задужен за спорт.

Свечано отварање такмичења, које је квалификациони турнир за пласман у финална надметања у оквиру Спортских игара младих, одржано је у дворишту ОШ „Петар Лековић“, а присутне такмичаре и екипе основношколског узраста поздравио је, испред домаћина игара, Дејан Мркић, председник СО Пожега.

Након домаћинства турнира у малом фудбалу за дечаке и девојчице 2006. годишта и млађе одржаног 5. маја, Пожега је данас била домаћин младим спортистима у шаху, стоном тенису, рукомету и одбојци. Подсећамо завршница Спортских игара младих је у Сплиту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up