Пожега на сајму туризма

Пожега – Пожега ће на овогодишњем Међународном сајму туризма, који почиње за два дана, поред сеоских домаћинстава и места погодних за рекреацију представити и део културно-историјског наслеђа. У хали 4 Београдског сајма у суботу ће бити организована промоција Пожеге као родног места Милоша Обреновића. Туристичка организација Пожега и ове године наступа на обједињеном регионалном штанду  где ће туристичку понуду представиће још 10 локалних туристичких организација као и хотелијери, туристичке агенције, удружења из области туризма и др. Ово је прилика да се поред промоције планинских центара, акценат стави и на мања места и манифестације којима могу да се подиче.

“Петак и субота су дани који су највише намењени за промоцију манифестација, увек је добра посећеност и значајно је да овај сегмент туризма промовишемо. Туристичка организација Пожега је предложила да имамо перформанс, односно краћу представу где ће глумац Александар Дуњић у улози Милоша Обреновића мало приближити посетиоцима и Милоша Обреновића као историјску личност и чињеницу да је он рођен у општини Пожега“, односно у Горњој Добрињи, казао је наш радио Мирослав Рађен, директор Туристичке организације регије Западна Србија.

На сајму ће бити промовисани и градови, Чачак као престоница културе за ову  и Ужице као престоница културе Србије за наредну годину.

На подручју регије Западна Србија прошле године је у односу на 2021. забележено повећање туристичког промета, односно броја ноћења за око 50%. Златибор је убедљиво најпосећенија туристичка дестинација у нашем крају, али је регионални приступ омогућио да гости који дођу на планину имају могућност да посете и локалитетима у целој регији. У нашој општини поред комплекса посвећеном Милошу Обреновићу пажњу привлачи железнички музеј и Тометино Поље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up