Пожега са 80 спортиста на МОСИ Колашин 2023

Пожега – Овогодишње Међуопштинске омладинске спортске игре (МОСИ) одржавају се од 5. до 9. јула у Колашину. Овај црногорски град угостиће такмичаре из 23 општине и града из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Учесници МОСИ-ја такмичиће се у 14 спортских дисциплина.

За разлику од претходне године овога пута, на највећој смотри аматерског спорта на Балкану, неће бити надметања у тенису због недостатка терена и женском фудбалу због малог броја пријављених екипа. Такмичења из већине дисциплина биће одржана у Колашину. Изузетак су атлетика која ће бити у Беранама и такмичење за риболовце који ће се одвијати на Биоградском језеру.

Пожегу ће представљати 80 такмичара, каже Марко Маћић секретар Спортског савеза Пожеге. Акценат је ове године на приватном смештају док ће колективни бити организован само у две школе. Новина коју су организатори предвидели је да се плаћа смештај и исхрана за све такмичаре и све дане трајања МОСИ-ја, без обзира да ли неко свој наступ завршава раније или остаје до краја игара, па такмичари из Пожеге могу остати у Колашину и након елиминације.

У оквиру МОСИ игара и ове године биће одржана и Парамоси такмичења. Пожега ће имати представнике у 5 дисциплина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up