Пожега се представила на Међународном сајму туризма у Крагујевцу

Пожега – У Крагујевцу је од 24. до 26. новембра одржан 13. Међународни сајам туризма и сеоског туризма. Преко 50 туристичких организација из Србије, односно Косова и Метохије али и Северне Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске појавило се на „Шумадија сајму“.

„Највеће интересовање и посећеност овом сајму од његовог оснивања, потврда је да су сви учесници, а и смотра уопште на правом путу“, рекла је Марија Лабовић, директорка Туристичке  организације Србије на отварању сајам. Она је истакла да је овога пута у првом плану сеоски туризам. У поређењу са 2019. годином сада је дуплиран број ноћења у сеоским домаћинствима, а овај вид туризма види као велики развојни потенцијал Србије. Слично размишљају и у Туристичкој организацији у Пожеги која се у Крагујевцу представила у оквиру штанда „Регија Западна Србија“.

Наташа Брадоњић, директорица ТО наше општине каже да се труде да анимирају потенцијалне сеоске домаћине, али и оне који већ имају категорисане смештајне капацитете како би се још озбиљније бавили сеоским туризмом. „Ми имамо потенцијала заиста доста. Можда немамо неких материјалних и финансијских могућности да помогнемо нашим домаћинима да ту причу заокруже, односно да своја домаћинства унапреде, али постоји много фондова где они могу аплицирати, добити одређена средства да унапреде своју понуду.“, каже Брадоњић. Она сматра да ће долазак ауто пута доста допринети развоју туризма у нашој општини, шансу види у транзитном и верском туризму. Поред промоције туристичких потенцијала Пожеге Туристичка организација је у 2022. успела да у Пожегу привуче значајна финансијска средства за реализацију различитих пројектних активности. Обезбеђени су услови за уређење Борјака и Савинца, а сада је извесно да ће се ускоро радити и мали парк преко пута Будимке, на углу улица Војводе Степе и Књаза Милоша.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

Изборник