Пожешки биоскоп добио нови дигитални пројектор

Пожега – Синоћ је пуштен у рад нови, дигитални, биоскопски пројектор у Спортско-културном центру Пожега. Биоскоп је дигитализован средствима Филмског центра Србије (6 150 000 динара) и Општине Пожега (2 000 000 динара). Сада ће публици бити доступан већи број филмова него раније и СКЦ ће сам моћи да организује пројекције. Први филм приказан на новом пројектору је “Недеља”, животна прича певача Џеја Рамадановског. Пројекције ће бити организоване и вечерас и сутра од 20 сати. Наредне седмице публику очекују нови филмови. У понедељак и уторак 29. и 30. јануара од 18 сати биће приказан анимирани филм “Куце у опери”, а од 20 сати “Слуга 2” са Милошем Биковићем у главној улози.

Срђан Стевановић директор СКЦ каже да сви који желе озбиљно да се баве овим послом морају да улажу у нову технику.

“Упорност се исплатила, ми смо четири године конкурисали код Филмског центра Србије, нисмо одустајали. Није јефтино, али ми морамо, и сви који желе озбиљно да се баве овим послом морају да набаве тај пројектор и због тога што могу редовно да приказују филмове  и због тога што могу на свим форматима. Тако да ко жели да има прави биоскоп, град, општина, мора да набави тај пројектор”, истиче Стевановић.

Након комплетне реконструкције биоскопске сале и набавке новог пројектора следећа велика инвестиција требало би да буде уређење подрумског простора и прелазак са грејања на нафту на загревање гасом, прижељкује директор установе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up