Новосадски сајам посетили пожешки пољопривредници

По многима највећа сајамска манифестација у Србији, али и једна од већих у региону из области аграра – 89. Међународни пољопривредни сајам отворен је прошле суботе а данас ће бити затворен.

Велико интересовање за сајамску понуду није изостало ни ове године, а интересантан је и податак да је најскупља машина продата већ првог дана по цени од 450 хиљада евра, без пореза, и то на штанду ИТН групе а у питању је комбајн “Кроне БИГ” .

Под “истим кровом” на Новсадском сајму ове године окупило се око 1.100 излагача из Србије и 21 земље региона и света, међу којима су, осим земље партнера – Мађарске, још и Италија, Чешка, Холандија, Шпанија, Индонезија, Пољска, Мароко, Словенија, Црна Гора, Босна и Херцеговина.

Среда је на Новосадском сајму била резервисана као породични дан и тада је цела породица могла да уђе с једном улазницом, која кошта 600 динара. Тај, по речима организатора, омиљени дан, прилика је да суграђани у друштву најмилих обиђу штандове многобројних излагача, пробају производе из различитих крајева региона и света, као и да се фотографишу с животињама, које немају прилику да виде у свакодневном животу.

Приредбу традиционачно прати Национална изложба стоке и генетског потенцијала, а Дан сточара био је јуче 26. маја када су најбољим одгајивачима уручене пригодне награде. Јуче су сајам посетили и пољопривредни произвођачи њих око 60 са територије општине Пожега  уз помоћ општинске управе која је  организовала и финансирала одлазак, односно  трошкове путовања и улазнице, на Међународни пољопривредни сајам у Нови Сад. Са њима је био и колега Раде Марковић…Послушајте цео разговор….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up