Пожежани могу да конкуришу за средства за повећање енергетске ефикасности својих стамбених зграда, породичних кућа и станова

Пожега – Пожежани ће ове године моћи да конкуришу за средства неопходна за повећање енергетске ефикасности својих стамбених зграда, породичних кућа и станова. Општина Пожега је испунила услове на конкурсу Министарства рударства и енергетике и уз својих 5 милиона динара одвојених за ове намене, добиће још толико из буџета Републике Србије. Ускоро ће бити познате остале појединости, где се и до када конкурише, односно која документација је потребна.

Прошле године у већини општина и градова услови за пријављивање су били исти. Председник наше општине Ђорђе Никитовић каже да тада Пожега није могла да се укључи у акцију повећања енергетске ефикасности, али да ће ове године велики број грађана моћи да конкурише за део потребних финансијских средстава за замену столарије, израду изолације на стамбеним објектима или инсталирање котлова и пећи на чистија горива. У акцији смањења потрошње енергије у домаћинствима половину трошкова сносиће држава  заједно са локалним самоуправама, док другу половину плаћају грађани.

Председник општина Пожега најавио је да ће наредне седмице бити издвојено додатних 150 милиона динара за инвестиције у инфраструктуру. Уједно је позвао  месне заједнице и групе грађана да се пријаве на општински конкурс за  асфалтирање некатегорисаних путева који је отворен до 14. марта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up