Предавање из области воћарства у пожешкој пољопривредној школи

Пожега – У просторијама Средње пољопривредне школе „Љубо Мићић“ сутра ће бити одржано предавање из области воћарства, на коме ће се говорити о производњи шљиве и малине, две најатрактивније и најчешће гајене биљне врсте на нашем простору. Организатори скупа су расадник „Вуксановић“, пољопривредна школа, одељење за пољопривреду локалне самоуправе, Пољопривредна стручна саветодавна служба из Ужица и Институт за воћарство из Чачка. Предавања почињу у 11 сати, а Милован Вуксановић, власник расадника „Вуксановић“ и бивши професор школе, позива све пољопривредне произвођаче да присуствују предавањима и чују реч струке и науке.

„Прва тема је „Узгој и савремене технологије производње шљиве“ са циљем да се и на нашем подручју почне гајити на савременији начин шљива како би могли да конкуришемо за Ипард програме, што до сада није био случај. Друга тема је „Технологија производње ракије“. На нашем простору има неколико дестилерија које су регистроване, па нам је циљ да мале произвођаче едукујемо како се то правилно пече ракија, како може да се даље та ракија пласира на тржишту и ко су потенцијални откупљивачи. И трећа, можда најактуелнија тема је малина, шта се дешава тренутно са малином и какве су перспективе узгоја“, најављује Вуксановић.

У оквиру обележавања Савиндана ученици и професори пољопривредне школе у суботу ће присуствовати литургији у цркви на Савинцу. „Након тога уследиће подизање славе у просторијама школе, а од десет часова је програм који су спремили ученици наше школе у трајању од 45 минута. Од 11 часова ће бити славски ручак за све госте, запослене и ученике школе“, каже директор школе Којо Бошковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up