Предшколска установа „Олга Јовичић- Рита“ нова радна година са скоро 960 малишана

Упис деце траје током читаве године у складу са могућностима. Највеће интересовање родитеља је и даље за упис деце у јаслице, где се у складу са нормативима проширују групе. Додатно растерећење објеката у граду нуде и издвојена одељења у селима. Од септембра у Средњој Добрињи примају и најмлађу децу у јаслену групу, а у најави је и отварање одељења у Узићима.

„Имали смо прелиминарне разговоре са представницима Месне заједнице, они су врло заинтересовани. Направили смо идејна решења, предрачун шта је све потребно и неопходно да предшколска група заживи. Ту су се укључиле и неке друге институције, Општина је врло заинтересована, а постоје и предузећа која су заинтересована да потребне ствари донирају. Сматрам да је само питање тренутка да то заживи. Не мора то да буде строго 1. септембра или на почетку другог плугодишта, онда кад се створе услови онда се отвара. Важно је да постоји жеља, деца, интересовање и емпатија са свих страна“, каже директорица вртића Снежана Шљивић.


Из предшколске установе стиже најава и да се са локалном самоуправом разматра идеја да од наредне године буде бесплатан вртић за сву децу. Тренутно родитељи плаћају 20% од пуне цене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up