Представљање листе „Пожега побеђује – Борко Боћа Матијевић“

Пожега – По први пут пред бирачима у општини Пожега наћи ће се листа „Пожега побеђује – Борко Боћа Матијевић“ са 18 одборничких кандидата. Листу чине људи који су до сада, углавном, били ван политичке сцене и уколико успеју да „прескоче“ цензус имаће прилику да се по први пут нађу у општинском парламенту.

Листу су слушаоцима радија Пожега представили Борко Боћа Матијевић, носилац листе, Горан Подрашчић и Горан Продановић, кандидати за одборнике у Скупштини општине Пожега.

Борко Матијевић каже да су они једини који на ове изборе излазе са локалним темама. То значи да иза њих не стоји никаква централа у Београду, већ их интересују само локални проблеми, односно све оно што ће помоћи становницима општине Пожега у свакодневном животу. На њиховој листи нема нико ко је рекао „стави ме на листу и обезбеди ми посао“, додаје Матијевић.

Након свих претходних дешавања у нашем граду, због којих је Пожега на „лошем гласу“, они су одлучили да изађу на изборе и да као група грађана стану пред своје суграђане. Приоритети су им проблеми грађана, а посебно ће се борити против страначког запошљавања. Контрола буџета је оно што је од изузетне важности. Пре свега његово пуњење, али и начин трошења новца, додаје Борко Матијевић.

Он сматра да је за Пожегу, када је инфраструктура у питању, веома битна обилазница око Пожеге из правца Косјерића. Према његовом мишљењу на инфраструктури се у овом граду нешто ради само када су МОСИ, а то није сваке године, док је све остало само пуко обећање и ништа више.

Према његовим речима људи који воде општину морају имати мало „шире погледе“, а не само да гледају свој интерес. Велику пажњу листа „Пожега побеђује Борко Боћа Матијевић“ посветиће деци са социјалним потребама, социјалним случајевима и другим осетљивим групама становништва…

Једно од битних питања је и азил за псе, који постоји у граду, али не ради како треба, поручује Матијевић.

Горан Продановић додаје да ће ова листа заступати искључиво грађане Пожеге и да иза њих не стоји ниједна странка и да не зависе ни од једне странке, тако да их интересују само локалне теме. Уколико су вам странке и људи који их воде досадили, онда је време да дате глас некоме ко је ван „страначких дресова“, поручује Продановић. Од додаје да су они листа која нема свог лидера кога морају да слушају и следе. Страначко запошљавање је оно што мора бити „искорењено“. Продановић додаје да се пред сваке изборе дају обећања, која се углавном не испуњавају. Према његовим речима Пожега је једина општина без парка. Пита се и зашто се не уреди корито Скрапежа.

Ако неко ради квалитетно не сме бити склоњен са стране, док оно што није добро мора се мењати, поручује Горан Продановић.

Горан Подрашчић каже да је битно помоћи свима онима који желе да покрену свој бизнис, помоћи пољопривредним произвођачима, успоставити ефикаснији рад локалне самоуправе, унапредити културу и спорт у нашем граду. Подрашчић се слаже са Продановићем и сматра да се мора велика пажња посветити младима и уређењу спортских терена. Потребна су и културна дешавања у Пожеги, додаје Подрашчић. Он сматра да је потребно покретање неких манифестација које ће трајати неколико дана, како би се у Пожегу привукли људи из читаве Србије.

Снимак представљања листе „Пожега побеђује – Борко Боћа Матијевић“ можете чути кликом на стрелицу доле

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up