Преко 3 000 саобраћајних прекршаја у октобру на подручју ПУ Ужице

Ужице – У октобру 2023. године на путевима које покрива Полицијска управа у Ужицу догодило се укупно 56 саобраћајних незгода, од којих 36 са настрадалим лицима, у којима су погинула 2 лица, а 61 лице је повређено. Према категоријама учесника у саобраћају, погинула су 2 возача трактора, а међу повређенима је највише возача у путничким возилима – 23 и путника у путничким возилима – 18.

У контроли саобраћаја откривено је 3.368 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено укупно 327 возача, од којих 180 због управљања возилом под дејством алкохола и 12 под дејством психоактивних супстанци. Према 54 возача примењена је мера задржавања у службеним просторијама Полицијске управе у Ужицу.

Како стоји у саопштењу које су доставили нашем радију, припадници Министарства унутрашњих послова у Ужицу током октобра 2023. године остварили су добре резултате рада и одржали повољно стање безбедности.

Откривено је и пријављено укупно 130 кривичних дела, од којих је 119 кривичних дела из области општег криминала, 6 кривичних дела из области привредног криминала, 3 дела из области високотехнолошког криминала и 2 дела из области еколошког криминала. Полицијски службеници расветлили су 68% кривичних дела извршених од стране непознатих лица.

Извршено је укупно 7 кривичних дела против живота и тела, међу којима и 1 кривично дело убиство у покушају које је брзом интервенцијом полиције расветљено, а извршиоци процесуирани.

Евидентирана су 24 кривична дела против имовине, што је за 41% мање него у истом месецу прошле године. Број тешких крађа мањи је за 55%, док није било евидентираних кривичних дела разбојништава. Током октобра полиција је запленила више од 55 килограма дроге.

У области јавног реда и мира остварено је повољно стање, будући да нису регистровани тежи облици нарушавања јавног реда. Евидентирана су 184 јавна скупа. Сва јавна окупљања, као и спортске приредбе протекли су без извршених кривичних дела и прекршаја. По Закону о јавном реду и миру евидентирано је 38 прекршаја, од којих је 14 извршено на улицама и на тргу.

Стање безбедности ученика и школа, на територији коју покрива Полицијска управа у Ужицу, је задовољавајуће. У свим основним школама припадници Полицијске управе у Ужицу настављају са спровођењем активности у оквиру пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“.

У току месеца октобра 2023. године на подручју Полицијске управе у Ужицу регистрована су 3 мигранта и сва три лица су изразила намеру за добијање азила у Републици Србији. На подручју Полицијске управе у Ужицу извршена је пријава боравишта за више од 12.000 страних држављана, што је за 27% више у односу на исти месец претходне године.

Током октобра, на територији Полицијске управе у Ужицу, одузета су укупно 23 комада оружја, и то у легалном поседу –  20 и у илегалном поседу –  3, као и 53 комада муниције.

Полицијска управа у Ужицу, током октобра 2023. године, издала је 1.480 личних карти, 589 путних исправа, 1.196 возачких и 143 пробне возачке дозволе, као и  1.766 саобраћајних дозвола.

Полицијска управа у Ужицу ће и у наредном периоду наставити са активним безбедносним покривањем подручја, ради безбедносне превенције и спречавања извршења кривичних дела, прекршаја и остваривања адекватне безбедности саобраћаја на путевима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up