Премијере филмова са филмског кампа „Интеракција 2021“

Пожега / Београд – У дворани Културног центра Београда вечерас ће бити премијерно приказани документарни филмови снимљени током 16. Међународног студентског филмског кампа „Интеракција 2021“. Овогодишња тема кампа „Без ограничења“, била је инспиративна за учеснике филмског кампа па су, на територији Чачка и Ужица, снимљена три занимљива документарца. У продукцији филмова учесвовало је дванаест младих филмских стваралаца из Пољске, Естоније, Египта, Русије, Новог Зеланда, Аустрије, Хрватске и Србије, као и три локална координатора продукције из Ужица и Чачка.

Две екипе су боравећи у Ужицу радиле парелелно на два документарна филма. Редитељ са Новог Зеланда, Исак Најтс-Вошборн са својом екипом, пратећи лик јуњакиње Драгице у сеоској средини, доноси нежну медитацију о мајчинству и ланцима породице који нас везују. Екипу овог филма, радног назива „Мајчино млеко“ чинили су и сниматељ Антонио Позојевић из Хрватске, монтажерка Ивана Пејак из Србије, сниматељ и дизајнер звука Евгениј Переиаславтсев из Русије и координаторка продукције Нађа Лапчевић из Ужица.

Клаудиа Фолга, студенткиња режије из Пољске, са својом екипом (Јован Радаковић, сниматељ; Луција Ана Илијић, монтажерка; Мазин Хелал, дизајнер звука и координаторка продукције Ана Остојић из Ужица), филмом који је такође снимљен у Ужицу, бави се испитивањем улога које мала средина додели одређеном појединцу. Њихов јунак Шоне Кореја је локални „чудак” који по цео дан вози бицикл још од малена, али ко је заправо он, нико и не зна.

Трећа екипа која је боравила у Чачку, предвођена Ружицом Ањом Тадић, редитељком из Србије, у инспиративном пејзажу Овчарско-кабларске клисуре, снимала је документарац који доноси портрет човека који у сред ванредних околности изазваних климатским променама, гаји посебан однос са природом настојећи да је сачува. Поред редитељке, чачанску екипу чинили су и Јохан Хуимеринд из Естоније, Изабела Фридел из Аустрије, Предраг Кедић из Србије, док је Јована Јевремовић из Чачка била у својству локалне координаторке продукције.

Овогодишњи камп је реализован уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Филмског центра Србије, Града Чачка, продуцентске куће „Cinnamon Films“, Студентског центра Ужице, али и бројних партнера и пријатеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up