Припреме за Савиндан у пожешким средњим школама

Пожега – Техничка школа у Пожеги обележиће Савиндан пригодним програмом у петак у просторијама школе. Приредба ће почети у 10 сати, а планирана је и додела награда наставницима и најбољим ученицима по образовним профилима. У Пољопривредној школи “Љубо Мићић” такође ће са почетком у 10 сати бити изведен пригодан програм уз доделу награда најбољим ђацима.

Нешто богатији програм припремила је гимназија у нашем граду која и носи име српског просветитеља. Обележавање школске славе почиње данас изложбом ликовних радова у холу школе на тему “Добро” и такмичењем у беседништву о моралу. Сутра ће чланови школске позоришне трупе одиграти представу “Ујеж” по тексту Бранислава Нушића, а на дан славе биће приређена Светосавска академија.

“Сутра је у сали Спортско-културног центра у 18 сати представа гимназијске драмске трупе. У петак имамо у 17сати традиционалну академију и у 19 је додела захвалница фирмама које су помагале, као и ученицима и професорима који су постигли добре резултате у претходном периоду. Две године нисмо имали Светосавску академију, имали смо прошле године академију поводом стогодишњице од оснивања наше школе, али ја сам сигуран да ће колеге и ђаци оправдати онај епитет који носи гимназија. Знам да добар део наших грађана жељно ишчекује како позоришну представу тако и нашу академију. Доста ученика се укључило и преко хора и преко такмичења и преко саме академије. Иначе наши ученици су изузетно ангажовани у ваннаставним активностима, ми као школа негујемо те ваннаставне активности и мислим да смо по томе и препознатљиви”, истиче директор школе Иван Драшкић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up