Припреме за темељну реконструкцију и доградњу Опште болнице у Ужицу

Ужице – Општа болница у Ужицу припрема се за темељну реконструкцију и доградњу. Овај вишегодишњи пројекат, ако буде све текло по предвиђеном плану око добијања потребних сагласности и дозвола, требало би да почне током наредне године.
Пројекат, предвиђа да се на простору болнице руше поједини дотрајали и ту граде нови објекти, односно нових 60 000 квадрата. Улагаће се и у постојеће објекте у њихову реконструкцију и опремање.

Како је директорка Здравственог центра Ужице Наташа Гаговић пре пар дана изјавила за портал ЗООМуе то подразумева потпуну реорганизацију читавог болничког круга. “Хирургија ће бити измештена у нову зграду. То је прва фаза изградње и та зграда ће бити на простору садашњег паркинга иза болнице, где се тренутно налазе микробиологија и психијатрија. Док ће у садашњем новом блоку биће премештене интернистичке гране. У старој згради болнице биће смештен амбулантно – поликлинички део, као дневна хирургија. Биће изграђен и објекат у коме ће бити смештена геријатрија, палијативна нега, као и нова психијатрија. Биће реогранизовао и проширено и инфективно одељење“, рекла је Гаговић. Поред тога најављено је да ће бити изграђен велики број паркинг места, као и амфитеатри.

Све то иде у прилог чињеници да ће Здравствени центар Ужице (који покрива подручје Златиборског округа са око 300.000 корисника) испунити потребне услове и постати пети клиничко-болнички центар у Србији. “За прерастање у клинички центар потребан је и кадар, а ми смо сада на путу да обезбедимо те стандарде”, најавила је Гаговић.

ИЗВОР: ZOOMue

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up