Голд гондола свечано пуштена у пробни рад

На Златибору, на међустаници код Рибничког језера, данас је свечано пуштена у пробни рад златиборска Голд гондола, званично најдужа панорамска гондола на свету, дужине девет километара, која је уједно и највећа и најзначанија инфраструктурна инвестиција општине Чајетина, за чију је изградњу из локалног буџета издвојено 13 милиона евра. Тим поводом, присутним новинарима обратили су се Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и Бојана Божанић, директорка ЈП “Голд гондола Златибор“. Радимо за народ, радимо за своју државу, и није без разлога камен
темељац за златиборску гондолу постављен на Преображење пре пет година. Ова грађевина остаје, превазићи ће нас и сугурно ће обележити једно време и људе. Веровали смо у то да ће се народ преобразити и да је Бог уредио да ће се ова гондола, од центра Златибора до врха Торника, успоставити овом трасом, да се народ вози, да види Златибор и Србију, из једне друге перспективе која није оптерећена личним и политичким интересима, него несебичним одрицањем –  изјавио је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина, додавши да Златиборци воле своју државу и да је зато и настао овај пројекат који нико није успео да заустави.

Вера у идеју и непоколебљива истрајност довели су нас данас овде, и управо на данашњи дан 19. августа, пре пет година поставили смо камен темљац на почетној станици за почетак изградње гондоле, зато смо тај датум искористили да обележимо почетак тестирања читавог система – изјавила је Бојана Божанић, директорка ЈП “Голд гондола Златибор“, истакавши да пробни рад подразумева почетак тестирања које ће, у складу са динамиком и процедурама, трајати наредних месец до месец и по дана. Божанићева је додала да очекује да се до краја септембра дефинише тачан датум када ће се први путници моћи да се возе најдужом гондолом на свету која има 36 стубова, три станице и 55 кабине, и да ће са почетком правог рада гондоле бити уређена читава траса и простора од почетне станице до ове међустанице, где је срце техничког система, даље до врха Торника.

Наш циљ је када смо почињали са пројектом пре више од десет година јесте да донесемо Златибору и читавом златиборском крају нешто ново, да одемо корак даље на европској и светској туристичкој мапи.У наредних седам до десет година желимо да остваримо много већи број ноћења него што данас имамо, да то буде до десет милиона и милион туриста. Сигурна сам да ћемо са бројем инвестиција, улагањима и бројем људи који већ сада због гондоле долазе на Златибор то и остварити – закључила је Бојана Божанић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up