Продајна изложба пожешког Друштва за церебралну и дечју парализу

Пожега – Друштво за церебралну и дечју парализу из Пожеге ове године поводом Међународног дана особа са инвалидитетом у недељу 3. децембра организује изложбу својих рукотворина. У простору Градске галерије “Милан Туцовић” моћи ће и да се купе уметничке слике, осликана грнчарија и ручно прављени производи. Отварање изложбе планирано је за 13 сати, од 14 ће ученици Основне школе “Петар Лековић” извести луткарску представу, док ће у 15 сати бити аукцијска продаја изложених дела.

“Изложба ће бити отворена још пар дана, ко не стигне да дође на аукцијску продају може доћи наредне недеље да купи неки од наших уметничких радова”, каже председница Друштва Љиљана Словић Савић.

Поред ликовних радионица Друштво је током године имало и велики број других активности, дефектолошке и едукативне радионице, физичке активности у спортској хали, излете…
План за наредни период је да Друштво прерасте у Клуб како би окупљања чланова могла бити целодневна, за шта су добили начелну сагласност општине Пожега која ће их финансијски подржати.

“Помака има, али ми још нисмо стигли до Дневног боравка, прво ћемо постати Клуб. У Дневном боравку мора да се обезбеди оброк, за сада ми то нисмо спремни. Прво општина да избаци тендер да би ми упослили четири особе, за сада имамо две упослене особе, а за клуб су потребне четири. Тако да чекамо тај тендер и улазак у буџет. То све зависи од локалне самоуправе, не зависи од нас. Технички ми смо спремни”, каже председница Друштва за церебралну и дечју парализу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up