Продужен рок за пријаву послодаваца за учешће у програму „Моја прва плата“

Ужице – Национална служба за запошљавање одлучила је да продужи рок за пријаву послодаваца за учешће у програму „Моја прва плата“. Уместо до последњег дана октобра они могу оглашавати слободне радне позиције до 7. новембра. Према подацима са сајта „Моја прва плата“ у Пожеги је до сада је отворено 10 слободних радних места и то на пословима: књиговођа, судијски приправник, магационер, виљушкариста, козметички техничар, комерцијалиста-диспечер и банкарски асистент за рад са физичким лицима.

Рок за пријављивање за оглашене позиције, незапослених младих до 30 година старости који немају радно искуство или га имају краће од шест месеци, је такође промењен. Они ће на располагању имати период од 13. новембра до 6. децембра. Након тога уследиће процес избора кандидата од стране послодаваца, а на порталу „Моја прва плата“ најкасније до 29.децембра биће објављена коначна листа послодаваца са бројем изабраних извршилаца на оглашеним радним позицијама. Уследиће закључивање уговора и прва запошљавања већ од почетка јануара 2024.

Млади ће кроз овај програм бити ангажовани 9 месеци и за то време ће од Националне службе за запошљавање на месечном нивоу добијати новчану накнаду у износу од 28.000 динара за младе са средњим образовањем,  односно 34.000 динара за младе са високим образовањем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up