Програм промоције предузетништва и самозапошљавања

Ужице – Новооснованим предузетницима, пољопривредним газдинствима, микро и малим привредним друштвима старости до две године, као и свима који имају идеју за сопствени бизнис или унапређење досадашњег пословања, на располагању су поново подстицајна средства у оквиру Програма промоције предузетништва и самозапошљавања.

Програм већ другу годину спроводи Канцеларија за управљање јавним улагањима у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије и уз стручну подршку Немачке развојне банке. Реализација стручно-едукативних обука и менторско вођење и саветовање заинтересованих кандидата поверено је Привредној комори Србије.

Поред обука неопходних за успешан старт кандидатима је доступан и новац кроз кредите са повољним каматама код партнерских банака, а предвиђена су и бесповратна средства каже Мирјана Крџић из Регионалне привредне коморе у Ужицу.

Повољни банкарски кредити у максималном износу до 3.600.000 динара додељиваће се за финансирање инвестиција тј. набавку производне опреме, машина, постројења, садница, куповину или адаптацију пословног или производног простора, као и за оперативне трошкове. Позив за учествовање отворен је док се не пријави 500 заинтересованих кандидата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up