Производи из Будимке у продаји до краја године

До краја године на рафовима продавница у нашем крају требало би да се нађу први производи из фабрике Будимка. За четири месеца, од како је покренута производна у приватизованој фабрици, већ је прерађено око 10 000 тона воћа. У овом моменту примарна је јабука, а уследиће откуп дуње и шипурака. Сировина стиже из свих крајева Србије, а највише из наше општине и околних места. Цена је 12 динара за кг, а исплата робе је у року од 5 дана.

Милан Котарац, директор производње у Будимци, каже да је тренутно ангажовано преко 100 радника, а активна је линија за производњу воћних концетрата и линија за производњу желираних производа који ће се наћи на тржишту за две до три недеље. У плани је и производња воћних сокова који би требало да буду под именом Будимке понуђени купцима у децембру и то најпре на подручју Западне Србије. Производи који излазе са трака у пожешком предузећу налазе се у продаји и у овом тренутку, али под окриљем неких других робних марака.

Будимка пољопривредницима нашег краја нуди и дугорочну сарадњу кроз загарантован откуп, али и саднице за подизање нових засада малине, јагоде, шљиве, јабуке, вишње и шипурка.

Поновном покретању производње у пожешкој фабрици доста су допринели стари радници Будимке, којима је руководство фабрике веома захвално. Котарац каже да Будимка константно има потребу за пријемом радника различитих профила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up