Пројекат “Динар на два динара” реализоваће се и ове године

Пожега – За инфраструктуру на путној мрежи наше општине у 2023. години из буџета је опредељено скоро 300 милиона динара. Тим новцем биће реконструисане бројне градске улице али и путеви по селима. Прошле године је кроз пројекат “Динар на два динара” асфалтирано 38 деоница некатегорисаних путева, а Јавни позив за ову годину очекује се већ током следеће седмице, каже Иван Бећић директор ЈП “Развојна агенција”. План је да се кроз овај пројекта реализује око 120 милиона динара. Од радова у граду најављује тоталне реконструкције улица у Трећем рејону, али и другим деловима града.

“Сада имамо уговорено пројектовање Карађорђеве улице, Улице цара Лазара и Војводе Мишића од хотеле ка новој цркви. То су три улице које су веома значајне у самом граду, можемо их дефинисати као улице које су оптерећене и саобраћајем. Потребана је реконструкција већ одавно тих улица, сада имамо прилику да их урадимо на прави начин и ту причамо о пројектовању које подразумева комплетну реконструкцију улице. Очекујемо крај пројекта за неких месец до два дана, израду комплетних пројеката, како би са пролећним данима већ ушли у реализацију. Имамо и реконструкцију Улице 1300 каплара, Манојла Смиљанића, Његошеву. Ове године се планира и реконструкција зелене пијаце, с тим у вези ћемо радити и улицу која иде око пијаце. Имамо пуно тога ове године у плану, а надамо се да ћемо успети све то да реализујемо”, каже Бећић.

Из Развојне агенције сазнајемо да се приводе крају радови на изградњи игралишта у насељу Марјановића Брдо, а да се за 2023. годину планира и наставак радова на поплочавању тротоара бехатоном у Улици краља Александра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up