Промоција образовних профила пожешке Пољопривредне школе

Пожега – Пољопривредна школа са домом ученика „Љубо Мићић“ основана пре више од 60 година у Пожеги један је од највећих расадника кадрова за потребе Златиборског округа, Југозападне Србије, северне Црне Горе и Источне Босне.

Школска економија простире се на 68 хектара, а у склопу школске економије налазе се мини пекара, магацини, штале, фарме за узгој свиња, хладњача… Дом за ученике сјајнин условима боравка, исхране и ваннаставним активностима, као и примереном ценом привлачи велики број ученика не само из Србије већ и окружења. Капацитет дома је 200 ученика а школа покрива потребе образовања у области пољопривреде образујући нове, младе, будуће стручњаке у подручју рада пољопривреда, производња и прерада хране, каже за наш радио Којо Бошковић, директор ове школе.

„За нову школску годину намеравамо да упишемо 4 одељења од чега су два у четвртом степену. На подручју Златиборског и Моравичког округа пожешка Пољопривредна школа тренутно врши интензивну промоцију образовних профила које нуди“, додаје Бошковић…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up