Промоција збирке ангажованих кратких прича Мокри(н) чвор

Пожега – У Пожеги ће у понедељак, 30. јануара бити одржана промоција збирке ангажованих кратких прича Мокри(н) чвор, коју је приредио писац Саша Илић, у издању Хелсиншког одбора за људска права у Србији. Промоција ће бити организована у простору ГАСИ – Грађанске алијансе за социјалну инклузију (Форца), Књаза Милоша 8 у Пожеги,  са почетком у 19 часова.

Збирка садржи приче једанаесторо младих списатељица и писаца, полазника радионице креативног писања Транзит – како написати кратку ангажовану причу која је одржана у мају 2022. у организацији Хелсиншког одбора и Радничке комуне Линкс у Мокрину. Радионица је окупила учеснике/це који имају различито искуство и сензибилитет у писању, али чије би писање осветлило актуелне проблеме са којима се суочава друштво у Србији.
Својим причама, аутори/ке, међу којима је и Пожежанка Ирена Парезановић, су показали да се пишући о темама до којих је њима лично стало може проговорити и о оним друштвеним проблемима о којима се у јавности, а нарочито у савременој књижевности, ретко говори и пише.

На промоцији ће говорити:
– Јелена Крстић, Хелсиншки одбор за људска права у Србији
– Ирена Парезановић, ауторка
– Нађа Петровић, ауторка
– Бојан Тарабић, аутор

Примерак збирке прича биће доступан за бесплатно преузимање.

Збирка прича је објављена у оквиру пројекта „Да нам разноликост буде реалност“, који се реализује уз подршку Европске уније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up