Прва Зелена библиотека у Србији

Пожега – На дечјем одељењу Народне библиотеке Пожега ускоро ће, поред књига, моћи да се изнајми и семе цвећа, воћа, поврћа, зачинског биља… Намера библиотекара је да обогате рад са децом и помогну им да схвате значај природе, њеног очувања и процеса одрживости. Зато ће улаз на Дечје одељење ускоро постати Зелена библиотека. Ту ће мале посетиоце дочекати Библиотека семена, уз адекватну пратећу литературу.

Библиотекар Даниела Скоковић каже да је идеја да деца узимају семе, одгаје биљку и плодове, а онда врате семе у библиотеку како би га узео неко други. Уколико епидемијска ситуација дозволи планирано је и организовање радионица у библиотеци, али и на отвореном.

Под паролом да знање треба делити библиотекари се надају да ће прва Зелена библиотека у Србији, коју ћемо имати у Пожеги, бити добра клица за развој сличних зелених кутака и у осталим градовима. Ићи ће од практичних активности до монографске публикације, а касније и до одражавања семинара на коме ће колегама показати оно што раде у Пожеги.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up