Први дан мале матуре – осмаци радили тест из српског језика

Пожега – Првог дана мале матуре тест из српског језика у Пожеги су полагали сви ученици који су завршили осми разред, укупно њих 266. Двосатна провера знања је протекла без проблема. Ученици Основне школе „Емилија Остојић“ тест су полагали у спортској хали, док су ђаци школе „Петар Лековић“ били распоређени у фискултурној сали, сали за стони тенис и у улазном холу школе.

Са њима су били и дежурни наставници, који су као и претходних година били из друге школе. Деца сутра полажу тест из математике, а у петак по први пут, уместо комбинованог теста полагаће тест знања из изабраног предмета. Од пет понуђених, највише ученика у обе пожешке основне школе определило се за биологију. Први резултати теста биће познати већ за викенд, а коначни се очекују 28. јуна, након чега ће уследити и попуњавање листе жеља електронски или у основној школи, каже Драган Перишић директор Основне школе „Петар Лековић“.

Према подацима Министарства просвете, завршни испит ће полагати око 67.000 осмака, а у средњим школама има скоро 76.000 места за упис у први разред.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up