Први случај „COVID 19“ у Пожеги

апел команданта Штаба за ванредне ситуације

Пожега, 27, март 2020. – Данас у  поподневним сатима је званично потврђено да је регистрована прва особа заражена вирусом „COVID 19“, на подручју пожешке општине. Ради се о мушкарцу из Пожеге, рођеном 1985. године, који је стабилног здравственог стања и упућен је на даље лечење. Утврђује се и начин на који се овај мушкарац заразио, као и са којим лицима је био у контакту.
Тим поводом јавности се обратио командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

У преподневним сатима одржана је седница Штаба за ванредне ситуације и одлучено је да се поред редовног одвијања планираних активности у ванредним околностима, на посебан начин помогне и делу пољопривредника наше општине. Помоћ најстаријим и најугроженијим суграђанима која се организује преко кол-центра, добија нову, ефикаснију реализацију, а она се односи на набавку и допремање намирница и лекова особама којима је то једини начин да се снабдеју.

У градском подручју је већ започета дезинфекција јавних површина, посебно око болнице и Дома здравља. Упућен је и апел грађанима да се строго придржавају свих упутстава за понашање у трговинским и другим објектима, почев од препоруке о ношењу заштитних маски, до ограниченог броја особа у затвореном простору и држања растојања у продавницама, пекарама и другим малопродајним објектима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up