Пукла водоводна цев – део Пожеге без воде

Пожега – Због пуцања главне цеви данас је без воде остао део градског подручја у Пожеги. Квар jе саниран током дана, а на сеоском подручју поједина домаћинства немају рзавску воду још од краја прошлог месеца. Њима ЈКП „Наш дом“ пијаћу воду допрема у аутоцистернама, а почела је и дистрибуја техничке воде. Штаб за ванредне ситуације наше општине, како би се ублажили проблеми са водоснабдевањем, наложио је јуче Општинској управи Пожега да у што краћем року набави довољан број цистерни за воду, како за пиће тако и за техничку употребу.

ЈКП ,,Наш Дом“ је добило обавезу да обезбеди приступ старом изворишту и организује пуњење цистерни техничком водом физичким лицима. Командант Штаба за ванредне ситуације Ђорђе Никитовић истиче да су се јавили појединци са сеоског подручја који су заинтересовани за допремање техничке воде својим цистернама и то ће им бити омогућено. Општина ће месним заједницама обезбедити и гориво за рад по једне цистерне.

Поред Пожеге и Ариља, због несташице воде, данас је ванредна ситуација проглашена у општини Горњи Милановац и граду Чачку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up