Рад у пожешком дечијем вртићу уз све препоруке Кризног штаба

Пожега – У дечјем вртићу у Пожеги примењују се посебне мере како би се спречило ширење корона вируса. У складу са новонасталом ситуацијом, од ове седмице родитељима је забрањен улазак у објекте. Децу на вратима преузимају васпитачи, где их и доводе приликом одласка кући. Рад у установи је организован тако да се поштују све препоруке за сузбијање ширења вируса, а деца доста времена проводе и на отвореном.

До сада није забележен ни један случај инфекције COVID-ом19 ни код деце ни код запослених. Ипак, и даље је препорука да у колективу бораве само деца чији родитељи не могу да обезбеде чување деце на неки други начин. Снежана Шљивић, директорица предшколске установе, каже да тренутно раде сва три објекта у граду, и у издвојеним одељењима у Здравчићима и Прилипцу, а да је број долазеће деце између 200 и 300 што омогућава максимално растерећење васпитних група.

Крајем јуна завршен је и главни уписни рок у вртићу, а за нову радну годину пријављено је око 900 малишана. Највеће интересовање је за боравак деце у јасленим групама и ту вртић, са тренутним капацитетима, неће моћи да задовољи све потребе родитеља, па ће поједини малишани остати на листи чекања. Како би обезбедили места за што више деце установа планира да рад од септембра за једну предшколску групу организује и у просторијама основне школе Петар Лековић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up