Легализација објеката у ромском насељу

Пожега, 26. фебруар 2020. – Споразум о сарадњи између Екуменске хуманитарне организације (ЕХО) и општине Пожега потписан је почетком фебруара, којим се локална самоуправа обавезала да ће учествовати у имплементацији пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији 2019 – 2022“.

Циљ овог пројекта је пружање подршке озакоњењу стамбених објеката и унапређење услова становања у подстандардним насељима. Пројекат ће се реализовати у пожешком насељу Лисиште и трајаће до 31. децембра 2022. године.

Марија Вујичић, из пожешког Ромског центра, каже да су они покушавали да реше проблем озакоњења стамбених и других објеката у насељу Лисиште, али да сами нису успевали да дођу до потребних средстава, тако да су ступили у контакт са Екуменском хуманитарном организацијом, која ће им финансијски помоћи око реализације пројекта легализације ромског насеља.

Екуменска хуманитарна организација поред Пожеге, ради са још девет партнерских општина, односно локалних самоуправа из Србије – Обреновац, Звездара, Жабаљ, Крагујевац, Шабац, Аранђеловац, Смедеревска Паланка, Нови Сад и Рашка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up