Радови на санацији причињених штета у општини Пожега

Пожега – Свакодневне обилне падавине отежавају санацију претходно причињених штета али механизација непрекидно ради. У неколико села је, захваљујући интервенцији општине, саниран највећи део штета на путној инфраструктури.

Међутим, свакодневне, нове падавине доносе проблеме и на урађеним али и новим деоницама, тако да је механизација ангажована на локацијама на којима је већ интервенисано али и на, од јуче оштећеним путевима у Мађеру и у Дражиновићима.

Таман када је почела да се нормализује ситуација на најкритичнијим местима због оштећења, у првом реду путне инфраструцтуре у великом броју села пожешке општине, нове обилне падавине су на појединим местима делимично оштетиле већ поправљене путеве док су се отвориле нове локације на којима је неоходна хитна интервенција.

Можда је најтеже било у горњем делу Засеља, код раскрснице где се одвајају путеви за Вистаће и Николиће где је дошло до одрона обале на пут па су Николићима практично била прекинута у потпуности саобраћајна комуникација.

Одрон је прекинуо саобраћај али и снабдевање водом неколико домаћинстава па су мештани ангажовани на норамализацији снабдевања водом а механизација фирме “АРСОВИЋ” коју је ангажовала општина, је брзом интервенцијом оспособила и пут за саобраћај.

Поред досадашњих села у којима је проглашена ванредна ситуација, због оштећења путева, механизација је радила и у Дражиновићима, посебно на деоници према Бременима и у Демировићима, односно Ђурићима.

Слична ситуација је била и у Мађеру где је највише проблема било у Божовићима и Ћурчићима док ће, највероватније већ сутра механизација радити на путу који од Мађера преко Радисављевића води у Средњу Добрињу.

У суседној Доњој Добрињи, пут који се са пута Пожега-Гојна Гора одваја према Коларима и Марковићима, у непосредној близини сеоског фудбалског стадиона, доживо је оштећења чак и асфалтног застора.

На једној деоници је вода поткопала асфалт толико да је хитном интервенцијом уграђен крупан камен испод асфалта како би се спречило његово даље урушавање.

На другој страни – у Пријановићима, Голоушки поток је готово очишћен од вишегодишњих наслага муља и песка па се може сматрати да је сада спреман да прими веће количине воде ако их у наредном периоду буде.

Што се тиче осталих села, радови ће бити организовани и у њима, наравно, када буду окончане интервенције на најугроженијим местима са највећим оштећењима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up