Расписан Јавни позив за асфалтирање путева уз учешће грађана

Пожега – Општина Пожега расписала је пре два дана Јавни позив за асфалтирање путева уз учешће грађана. И ове године, на сваки динар који обезбеде групе грађана или месне заједнице, локална самоуправа ће учествовати са 2 динара.

Предвиђено је да минимално учешће грађана буде 300 хиљада, а максимално 2 милиона динара. Колико ће новаца из општинског буџета бити одвојено за ове радове биће познато након завршетка пријава када се буде утврдио тачан број заинтересованих, каже председник општине Ђорђе Никитовић. Прошле године на овај начин је асфалтирано 38 путних праваца. Јавни позив за асфалтирање путева уз учешће грађана биће отворен до 14. фебруара, а могу се пријавити и они који су до сада већ добијали средства на овај начин.

“И групе грађана које су се претходних година јављале на овај конкурс и добиле одређена средства имају исто право да се јаве поново, апсолутно нема никаквих ту критеријума или обавеза. И морам да напоменем да се групе грађане које нису прошле прошле године на конкурсу због недостатка финансијских средстава могу јавити, шта више имаће и предност на овом конкурси само морају изменити свој елаборат, предрачун радова за одређени правац и конкурисати опет”, каже Никитовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up