Расписан конкурс за финансирање пројеката из области културе

Општина Пожега расписала је прошлог петка Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката у култури из општинског буџета за ову годину. За реализацију пројеката поднетих по овом Јавном конкурсу, опредељена су средства у износу од 1.600.000 динара.

Финансијске подршке биће обезбеђене пројектима у култури, као и пројектима уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури који се реализују у 2020. години, а који својим квалитетом доприносе развоју и афирмацији уметности и културе. Јавним конкурсом је обухваћено 13 области културних делатности међу којима су: књижевност, музика, ликовна и примењена уметност, позоришна и филмска уметност, дигитално стваралаштво и мултимедија и др.

Право учешћа на конкурсу имају установе, уметничка и друга удружења регистрована за обављање делатности културе, појединци, као и други субјекти у култури, осим установа културе чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе. Рок за подношење пријаве је 30 дана од дана објављивања Јавног конкурса, а резултати ће бити познати најкасније 60 дана од дана завршетка подношења пријава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up