Релакс дан на гондоли за жене победнице

Златибор – „Заједно препознајемо, заједно се боримо, заједно побеђујемо“, порука је акције  коју је поводом Међународног месеца борбе против карцинома дојке, организовало ЈП „Голд гондола Златибор“, у суботу, 14. октобра на Торнику. Голд гондола је, у сарадњи са ужичким Саветовалиштем „Јефимија“, Српским форумом против рака дојке „Европа Дона Србија“ угостила жене које су победиле ову болест. После вожње најдужом гондолом на свету, храбрим дамама организовано је дружење на крајњој станици гондоле где су уживале у релакс третману и најлепшем погледу са Златибора.

Голд гондола, као друштвено одговорног предузећа, кроз овакве акције жели да скрене пажњу јавности на важност подршке заједнице женама које
се боре са овом болешћу, као и важност препознавања и превенције како би се повећале шансе да изађу као победнице из ове борбе.

„ЈП „Голд гондола Златибор“ континуирано промовише здраве стилове живота који су саставни део нашег годишњег календара активности по којима смо препознатљиви. Боравак у природи је потреба све већег броја људи и већ је свима добро познато колико природа има лековито дејство. Ми смо се потрудили да нашим гошћама обезбедимо један дан на гондоли који ће их релаксирати и оснажити у њиховој свакодневици. Поред вожње најдужом
гондолом на свету за њих смо припремили БАРС третман опуштања и слатке залогаје, а овде на лицу места добити и све стручнеинформације уз размену искуства са осталим женама. Ово је већ друга година да гондола обележава Месец борбе против рака дојке и то ће сигурно постати
традиција у наредним годинама јер желимо да као друтштвено одгвороно предузећа искористимо утицај и пошаљемо поруку јавности да се заједно боримо и заједно побеђујемо“, рекла је директрока ЈП „Голд гондола Златибор“ Бојана Божанић.

Гошће су добиле информативни материјал и стручне савете жена из Форума „Европа Дона Србија“ И ужичког Саветовалишта „Јефимија“ уз размену
искустава.

„Оснаживање жена у процесу дијагностике и лечења је од велике важности како би кроз то прошле брже и лакше. Не можете излечити тело ако не излечите душу и ми на томе инсистирамо – да не постоји подвојеност емоција у односу на тело. Болест се враћа ако не промените начин гледања на саму себе и зато је наш задатак да, када се изађе из телесног опоравка, жене себи буду на првом месту, а на тај начи се мења и њихова околина. Ова дијагноза није трагдеија, то је карта за промену живота“, рекла је председница „Јефимије“ и потпредседница ЕДС Славица Симић.

„Ружичасти октобар на гондоли“ је уједно промоција и почетак пројекта „Рак дојке се може спречити и излечити“ који подржава Министарство здравља Републике Србије, а реализују „Европа Дона Србија“ и Друштво Србије за борбу против рака.

„Веома је важно да се ради на спречавању настанка карцином дојке, као и на откривању у почетној фази када је излечив. Свака жена може да, својим начином живота, смањи ризик од оболевања пре свега кроз начин исхране, физичку активност и живот без алкохола и дуванског дима. На пример, сат и по форсиране шетње недељно смањује ризик за оболевање од карцинома дојка за око 30 посто. Генетика је фактор на који не можемо утицати, али зато можемо сазнати на време да ли је жена подложна настанку болети како би је спречили у почетној фази“, рекла је председница ЕДС Мирјана Багић Марковић.

Рак дојке је најчешћи малигни тумор код жена како у свету тако и у нашој земљи. Према Календару јавног здравља, октобар се обележава као Међународни месец борбе против рака дојке. ЈП „Голд гондола Златибор“ се и ове године придружила овој  кампањи која се обележава у многим земљама света како би се скренула пажња на распрострањеност ове болести, подизање свести о значају превенције и раног откривања рака дојке.

Организацију догађаја помогао је Хотел „Палисад“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up