Ревитализација Овчарско – кабларске клисуре

Чачак – Почетком године у Овчар Бањи одржан је још један у низу састанака Радног тима за ревитализацију Овчарско – кабларске клисуре на коме је било речи о пројектима који ће се реализовати на датом подручју у текућој години.

Између осталог, у овој години је планирано да се заврши пројекат воде и канализације, РХ центра, клиничког центра и даљи наставак уређења саме бање и простора на језеру Међувршје. У плану је реализација 15 пројеката. То подразумева наставак изградње стаза уз језеро Међувршје, у самој бањи, пута ка врху Каблара, који ће скратити пут туристима на само десетак минута као и изградња самог видиковца на Каблару. То су све пројекти који би требало да заинтересују све оне који желе да посете Овчарско – кабларску клисуру, каже директор Туристичке организације Чачка, Војин Јаковљевић.

Највећи пројекат у овкиру ревитализације Овчарско – кабларске клисуре свакако је дуго најављивано измуљавање језера Међувршје. Очекујем око милијарду динара инвестиција ове године у Овчар Бању односно Овчарско – кабларску клисуру. Од уређења саме бање, саобраћајница у њој, пројекат за мост као и пројекат обалоутврда са обе стране Западне Мораве, дакле и чачанске и лучанске, почетак изградње РХ центра и Природњачког центра као и изградња видиковца на самом врху Каблара. Планови су оптимистични. Завршетак стазе за пешаке као и наставак изградње стазе за риболовце у дужини од 900 метара.

„Оно што нас очекује јесте наставак елабората и припрема за измуљавање језера Међувршје. То је и највећи пројекат, а вредан је око 4 милијарде динара и мислим да ћемо ове године успети заједно са владом Мађарске да уђемо у тај уговорни однос и да кренемо са чишћењем језера Међувршје“ закључио је Јаковљевић гостујући у јутарњем програму нашег радија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up