Састанак пожешких привредника, локалне самоуправе и представника Министарстава пољопривреде

Пожега, 27. фебруар 2020. – На иницијативу општине Пожега, а у организацији пројектног института Развојне политике из Београда данас су се на једном месту нашли најуспешнији пожешки привредници. На скупу, који је током преподнева одржан у сали Гранд, представило се 20-ак предузећа, које своју делатност обављају на територији наше општине. Састанак је отворио професор економије др Миле Самарџић, а поздравну реч упутио је председник општине Пожега Ђорђе Никитовић.

Скупу су присуствовали Владан Ракић из Регионалне развојне агенције Ужице, Сенад Махмутовић, државни секретар Министарства пољопривреде, Марица Дрнадаревић, из националне службе за запошљавање. На састанку се говорило о сарадњи локалне самоуправе, ресорних министарстава Владе републике Србије и приватних предузећа из Пожеге, могућностима унапређења сарадње и конкретним корацима за реализацију. Била је ово прилика да пожешки привредници изложе проблеме са којима се свакодневно суочавају у функционисању, па је тако директор ЕуроФрига Владан Вуловић изнео низ примедби везаних са комуникацију између министарства пољопривреде и хладњачара, а директор компаније Гинко Свето Марковић истакао је да услови на тржишту за пословање никада нису били тежи. Држава све више захвата у привреду, опорезујући чак и топли оброк, а од 2016. године порез на добит увећан је са 10 на 15 % казао је Марковић.

Директор ИТН Компаније Драган Марковић, истако је да Пожегу види као веома перспективан крај за све привредне делатности. “Будимка је била еколошка катастрофа, а за то смо сами криви. За почетак би требали да се позабавимо проблемом чишћења индустријске зоне и тиме створимо знатно боље услове за развој индустрије, али и  привлачење инвестиција у општину Поежга.”- рекао је Марковић.

Председник општине Пожега Ђорђе Никитовић захвалио се пожешким привредницима јер су се одазвали на овај састанак и истакао да су врата општине отворена за све примедбе, сугестије и за сваку помоћ пожешкој привреди.

Државни секретар у Министарству пољоприврде Сенад Махмутовић казао је да ће све конкретне предлоге анализирати, доставити повратне информације и максимално олакшати рад пожешким привредницима.

Директор Пан комерца Божо Пановић истакао је да га овакви састанци радују, да је неопходна стална комуникација локалне самоуправе и пожешке привреде истичући да је металски кластер у Пожеги изузетно развијен.

Након два сата конструктивне дискусије уз пригодан коктел завршен је састанак привредника Пожеге са договором за ново виђење половином априла.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up