Савет за правду по мери човека

Пожега – Прошле седмице је у Пожеги уз подршку Америчке агенције за међународни развој – USAID основан „Савет за правду по мери човека“. Њега чине представници локалне самоуправе, Основног и Прекршајног суда, Основног јавног тужилаштва, Полицијске станице, Центра за социјални рад и Националне службе за запошљавање. У рад ће бити укључени и представници удружења Рома и Друштва за дечију и церебралну парализу из Пожеге.

Циљ пројекта је препознавање проблема са којима се грађани сусрећу, приближивање процедура, поступака и могућност остваривања права пред судским и управним органима и пружање помоћи кроз различите радионице, трибине и панеле, каже вф. председнице Основног суда у Пожеги, судија Наташа Филиповић.

Љиљана Словић Савић, представница Друштва за дечију и церебралну парализу нада се да ће овај Савет допринети лакшем остваривању права чланова овог Друштва. Велики број њих се среће са проблемима, али и страхом од упуштања у њихово решавање па често одустају од борбе.

„Они се увек осећају као неко ко је одбачен, ко је маргинализован. Ако ја кажем да ће неки процес у суду трајати пар месеци они се аутоматски сматрају одбаченим или престају или одустају од тражења својих права. Ја сам представник 98 чланова, то је 98 породица и ово је за њих јако битно“, каже председница Друштва.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up