Систем за пречишћавање отпадних вода градиће се у Пожеги – инвестиција вредна 70 милиона евра

Ужице – Ужички одборници су у среду на 41. седници усвојили Међуопштински споразум који се односи на сарадњу на пројекту изградње и управљања регионалним системом за сакупљање и пречишћавање отпадних вода. У овај пројекат и будуће регионално предузеће укључиће се Ужице, Пожега, Ариље, Косјерић и Ивањица, док ће поред њих, у финансирање и реализацију пројекта, учествовати Европска унија и републичко Министарство за европске интеграције.

Укупна вредност пројекта је 70 милиона евра, казао је, за наш радио, градоначелник Ужица Тихомир Петковић. Он је истакао и да Град Ужице тренутно реализује три пројекта у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу. Један од њих је изградња јединственог управног места при Градској управи на којем ће грађани Ужица убудуће моћи да на једном месту добију све потребне информације и заврше све послове које се тичу Градске управе Града Ужица.

Други пројекат, који се реализује у сарадњи са Министарством за државну управу и локалну самоуправу, јесте уређење партера испред Народног музеја. Радови су у току и биће готови за 15 дана, њихова вредност је око девет милиона динара, од чега шест милиона финансира Град Ужице.

„Трећа активност односи се на пројекат „Удружимо се“ за који смо добили награду од стране Министарства за државну управу и локалну самоуправу као најуспешнија локална самоуправу у области транспарентности односно учешћа јавности у раду локалне самоуправе“, казао је Петковић и додао да су посебно поносни на овај пројекат за који је град издвојио 10 милиона динара и да је за исти пројекат добијен додатни новац од Швајцарске Владе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up