Скуп српске опозиције у Пожеги

Пожега, 6. март 2020. – “Бојкот је прилика да се раздвоји жито од кукоља – на оне који су спремни да се боре за слободу и оне који учествују у изборном циркусу“- изјавио је синоћ у Пожеги  Зоран Лутовац, председник Демократске странке. На градском тргу у нашем граду одржан је скуп српске опозиције која бојкотује предстојеће изборе, под називом „У бојкот за Пожегу“, а у организацији Савеза за Србију. Пред око 500 окупљених грађанима Пожеге али и суседних општина говорио је и Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде, истичући да Србија може да буде нормална и богата земља у којој ће грађани пристојно живети од својих зарада, а да је бојкот избора жртва коју зарад тога треба поднети.

Редитељ Јанко Баљак, испред Покрета слободних грађана, оценио је да у неслободној земљи избори не могу бити слободни и да се учешћем остатка опозиције на изборима ствара само привид демократске Србије. На бини је био и Бошко Обрадовић, председник Српског покрета Двери, који је изнео став да се време политичких промена  у Србији мери од два кључна догађаја из новијег доба, а то су локални избори у Лучанима и побуна грађана Пожеге против локалне власти.

На синоћ одржаном скупу “У бојкот за Пожегу” говорили су и Владета Радосављевић из Уједињених синдиката Слога, Јован Јовановић из Грађанске платформе, Јанко Веселиновић, лидер Покрета за преокрет и потпредседник Народне странке Мики Алексић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up