Славица Симић: Карцином дојке је излечив

Ужице – Рак дојке годишње у Србији односи око 1.600 живота. У истом периоду открије се преко 4000 нових случајева, од чега око 400 већ у узнапредовалој фази болести. Рано откирање и добра дијагностика су путеви за успешно излечење.

Славица Симић, психолошкиња из Саветовалишта за жене оболеле од рака дојке “Јефимија” из Ужица, каже да је медицина последњих деценија јако узнапредовала и да је ова врста карцинома излечива уколико се открије на време. Због тога свим женама саветује редовне самоконтроле, али и ултразвучне и мамографске прегледе.

За више од 22 године, колико постоји саветовалиште кроз њега је прошао велики број жена од којих су са некима и даље у контакту. Оне својим искуством помажу новооболелима да што лакше прођу кроз процес лечења. Бесплатну подршку и охрабрење на том путу добиће кроз различите програме Саветовалишта “Јефимија”, од рада у групама самопомоћи, психолошке и информативно-здравствене подршке, до идивидуалних психотерапија за жене у интензивним фазама лечења.

У Саветовалишту “Јефимија” огранизована су дежурства уторком и средом од 10 до 14 сати, у периоду када ради и амбуланта за хирургију дојке у Општој болници Ужице.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up