Смањује се број ковид пацијената у болницама Златиборског округа

Ужице – У болницама Златиборског округа хоспитализована су 142 пацијента, од којих је код 130 потврђен COVID-19, саопштио је јутрос Здравствени центар Ужице.

На респираторима је шесторо заражених, петоро у Општој болници у Ужицу и један у прибојској болници. Пошто се број ковид пацијената смањио од наредне недеље би све здравствене службе и објекти могли да се врате у нормални режим рада.

Милош Божовић, директор Здравственог центра Ужице, изјавио је да је већ наложено да Прибој изађе из ковид система, а да остане само део изолационе јединице. Исто ће ускоро важити и за Пожегу, али и Општу болницу Ужице. Ковид пацијенти биће смештени само у привременој ковид болници у кругу бивше касарне у Крчагову, најавио је Божовић.

Од наредне седмице у болници у Ужицу биће у функцији нови скенер који је обезбедило Министарство здравља. У току су грађевински радови за нову ангио салу, а у наредном период очекује се и реконструкција болнице. Први радови биће изведени већ почетком наредне године. Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција, а вредност пројекта је између 25 и 30 милиона евра.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up