Специјална болница Чигота апел за помоћ и донације

Златибор – За само три дана у Специјалној болници Чигота попуњени су првобитни капацитети за пријем пацијената и неопходна су нова заштитна опрема, намирнице и лекови.

Специјална болница Чигота је прешла у ковид систем рада и према речима надлежних из Опште болнице Ужице је у старту добила сву неопходну опрему,  лекове И обуку  за збривање пацијената и заштиту здравствених радника. У међувремену је стигла још једна испорука опреме од Министарства здравља.

Међутим, на својом званичном фејсбук налогу, “због изузетно тешке ситуације” упутили су апел за помоћ у опреми, лековима, храни и новчаним донацијама…

 

Због тешке епидемиолошке ситуације Чигота је упутила апел за помоћ:

„Молимо све, који су у могућности да помогну Чиготи и донирају колико су у могућности: медицинску заштитну опрему (скафандере, визире, заштитне рукавице…), намирнице и лекове.
Уколико желите, можете уплатити и новчани износ на бројеве текућих рачуна: 840-174661-42 и 840-174667-24 динарски рачуни 160005180000013494 девизни рачун BANCA ITESA“, објављено је на сајту Специјалне болнице Чигота.

Истовремено се из ове установе захваљују донаторима који су им већ изашли у сусрет.

Све информације се могу добити и путем телефонског броја: 031 / 597 597

Услед попуњености капацитета ужичког Здравственог центра Специјална болница Чигота претворена је у ковид болницу. Чигота је опремљена за пријем пацијената са лакшом клиничком сликом из целог Златиборског округа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up