Спорт као најлепша игра – Ненад Ерић

Пожега – Скупштина општине Пожега, Спортски савез Пожега, Спортско-културни центар Пожега и Радио Пожега покренули су серијал емисија „Спорт као најлепша игра“. Од 20.октобра до данас смо реализовали 17 емисија у којима су гостовали представници локалне самоуправе, професори, тренери, педагози, доктори и говорили о спорту као најлепшој игри.

У данашњој 18. емисији из серијала, о спорту као игри ,гост је Ненад Ерић голман Астане. Рођен 26. маја 1982. године у Пожеги. Фудбал је почео да игра са девет година. Потиче из спортске породице, његов отац и брат су играли рукомет. Професионалну каријеру је почео у Слоги из Пожеге, за коју је наступао од 1999. до 2002. године. Потом је прешао у Раднички 1923. из Крагујевца, да би исте године постао члан ОФК Београда чији је играч био до 2007. године. У том периоду је био на позајмицама у клубовима Биг Бул, Мачва и Борац. Од 2007. до 2008. је био члан чачанског Борца, чији је тренер био Миодраг Божовић.

После Борца одлази у Русију и потписује уговор са Сибиром из Новосинирска чији је члан био до 2009. године. Из Русије одлази у Казахстан и 2010. године прелази у Каират са којим потписује једногодишњи уговор, а потом 2011. постаје члан Астане . Држављанство Казахстана добио је 13. јуна 2014. године. За репрезентацију Казахстана је дебитовао 18. фебруара 2015.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up