Спортски савез општине Пожега – у току је пријем извештаја спортских клубова о утрошку средстава за ову годину

Пожега – У програму Моси игара од следеће године биће и пливање, ватерполо и баскет 3×3, одлучено је прошлог петка на седници Сталног комитета и Скупштине Моси игара “Ужице 2024”. У присуству делегата из градова и општина учесника извршена је примопредаја организације Игара између Колашина и Ужица. Одлучено је и да Нови члан Међуопштинских омладинских спортских игара постане општина Љубовија.

“Оно што је ново за ову годину је да су делагати Скупштине Моси игара уважили кандидатуру општине Љубовија која је конкурисала за чланство на Моси играма, тако да од ове године имамо још једног члана. Оно што је још ново у организацији Моси игара то је да су још три спорта уврштена у програм игара. То су пливање, ватерполо и баскет три на три. Минимум за одржавање одређеног такмичења је три екипе пријављене тако да биће интересантно и изазовно организовати ватерполо у Моси играма”, каже Марко Маћић, секретар Спортског савеза наше општине.

Игре ће следеће године бити у Ужицу од 10. до 14. јула, а  подршка у организацији стиже и од Спортског савеза Србије чији су представници присуствовали састанку.

“Када је подршка Спортског савеза Србије у питању они су се укључили ове године баш онако званично. Чак су и послали делегата из Београда из Спортског савеза Србије који ће бити члан Сталног комитета и који ће се укључити у одлучивање око неких круцијалних ствари везаних за организацију Моси игара. Тако да су обећали помоћ и подршку, како медијски тако и организационо, а надам се и материјално…”, појашњава Маћић.

У Спортском савезу општине Пожега у току је пријем извештаја спортских клубова о утрошку средстава која су за ову годину добили из општинског буџета. Рок за предају докумената је 15. јануар. Ове године локални буџет намењен за спорт у Пожеги износио је 40 милиона динара. Највећи део ових средстава је распоређен за програмско финансирање клубова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up