„Сретење“ не одустаје од идеје пројектног финансирања месних заједница

Пожега – Удружење грађана „Сретење“ не одустаје од идеје да се средства за месне заједнице из локалног буџета издвајају путем пројектно – конкурсног финансирања. Такав модел први пут је предложен и усвојен 2012. године. У међувремену су различити износи средстава, од 2,5% до скоро 30% буџета намењеног месним заједницама, утрошени на реализацију бројних предложених пројеката.

На тај начин, али и уз помоћ „Олоф Палме центра“, финансирана је обнова степеница на Марјановића брду, реконструисане су спомен чесме у Здравчићима и Горњој Добрињи, отварање продавнице и постављање чесме у Доњој Добрињи, уређeње парка у избегличком насељу и још доста различитих идеја је доживело своју реализацију.

У буџету општине Пожега за ову годину, међутим, нема средстава која би се распоређивала на овај начин, а намењена су месним заједницама, каже Зденка Ковачевић из „Сретења“. Зато је намера овог удружења да пожешким властима, након формирања, поново поднесе иницијативу да се месне зајендице финансирају пројектно, али и да се градска месна заједница подели на три функционалне.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Fill out this field
Fill out this field
Молимо вас да унесете ваљану адресу е-поште.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up